Címkék

2011. április 1., péntek

Tatta Hitotsu no Koi

Van, amit sose lehet megunni! A Tatta Hitotsu ni Koi  (たったひとつの恋  - Love of my life) egy olyan japán sorozat, ami egyszerűségében kiváló és őszinteségében magával ragadó. Igazából a történet nem él meglepő fordulatokkal, semmi újdonsággal nem szolgál, mégis teljes mértékben ellenállhatatlan. Egy szegény fiú és egy gazdag lány naiv szerelme körül forognak az események, és a kettejük szerelme áll a középpontban. Mondom, semmi extra sallang, de a két főszereplő annyira hiteles, hogy minden mást megbocsátunk. Ez a 2006-os dráma az egyik legjobb amit láttam, éppen ezért ezt választottam elsőként. Kazuya Kamenashi (Kanzaki Hiroto) legjobb alakítása, és ezt bátran állíthatom, mert volt szerencsém megnézni az eddigi össze filmjét, sorozatát. A srác szerintem hatalmas tehetség, mint színész, és bár énekesként vált népszerűvé, mint a KAT-TUN japán fiúbanda oszlopos tagja, én mégis a színészi kvalitásait méltatnám leginkább. Persze, kiválóan énekel és táncol is, de mind ez eltörpül alakításai mögött (Nobuta wo Produce, Yuuki, Yamato Nadeshiko Shichi Henge stb.) Társa ebben a drámában Ayase Haruka (Tsukioka Nao) aki megannyi sorozatban bizonyította már rátermettségét. Kettejük összhangja az, ami igazán bájossá, élvezhetővé és varázslatossá teszi ezt az egyszerű történetet.


 Hiroto egy szegény hajójavításból élő fiú, aki  az asztmás kisöccsével és a jobb életre vágyó anyjával él a gyártelepen. Egy nap a véletlen összehozza Nao-val, a gazdag ékszertulajdonos lányával akivel egymásba szeretnek, de a kettejük közötti határok egyre csak szélesednek. A lány apja ellenzi a kapcsolatot, Hiroto anyja pénzért próbálja zsarolni a gazdag após jelöltet és sorolhatnám. A két szerelmes barátai (Kusano Ko - Tanaka Koki, Azawa Ayuta - Hiraoka Yuta,  Motomiya Yuko - Toda Erika) azonban mindent elkövetnek, hogy ne kelljen szétválniuk.  Ami még a szépségét adja a drámának az a zenéje, amit sokan hasonlítanak a Titanicéhoz, de szerintem ez csak azért van, mert mind a kettőben egy szép furulya dallam hallható. Egyfajta előzetesként inkább viszont az énekes verziót mutatom meg, ami ugyan úgy visszaadja a sorozat egyedi hangulatát. Enjoy!


Engem teljesen megvett a Tatta Hitotsu ni Koi, így hát tényleg azt mondom, hogy mindenki nézze meg aki teheti, és aki kedveli a keser-édes japán drámákat!

Semy



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése