Címkék

2011. május 27., péntek

'B2ST' - Beast is the B2ST



A következő fiúcsapatról azért írok, mert 1: miért is ne? 2: mert az új lemezükbe teljesen belezúgtam és 3: mert belefér a K-Pop kategóriába. Tessék az új, mondhatnám 'friss húst' is megismerni és megszeretni!
A B2ST (Boys 2 Search the Top), vagy más néven Beast (Boys of East Standing Tall) a Cube Entertainment (4 minute, G.NA) kiadó alatt debütált hat tagú koreai fiúbanda. Ők még egészen új csapatnak számítanak, hiszen 2009 októberében jelentették meg első kislemezüket Beast is the B2ST címmel. A tagok: Yoon Doo Joon, Jang Hyun Seung (igen, a BigBang-ből kiesett Hyun Seung), Yong Jun Hyung, Yang Yoseob, Lee Gi Kwang és Son Dong Woon. Ismertségük megszerzését egy MTV Documnetary műsor révén szerezték meg, ami a megalakulásukról szólt. Ezek után 2009 október 14-én kiadták az első kislemezüket, aminek sikerét az mutatja, hogy több mint 20.000 példányban kelt el, így aztán a kiadónak újra piacra kellett dobnia a hatalmas kereslet miatt. Végül több mint 40.000 lemezt adtak el. A srácok nem csak kiváló énekesek, de táncosok is, ahogy azt elvárjuk egy valamire való k-pop bandától.

Az hivatalos debütálásuk 2009 október 16-ára tehető, amikor felléptek a KBS Music Bank-on a Bad Girl című számukkal. Decemberben már át is vehették első díjukat, a Rookie of the Month (A hónap újoncai)-t, amit a Turisztikai, Sport és Kulturális Minisztérium ítélt oda nekik.

Beast is the B2ST Tracklist:

1. 'Beast is the B2ST'
2. Bad Girl
3. Mystery
4. 아직은 - "Yet" ("Ajigeun")
5.  Oasis

(A címadó dal a Bad Girl, mivel a Beast is the B2ST csak egy intro!)



A csapat második kislemeze a Shock Of The New Era 2010 májusában jelent meg hivatalosan, holott egy nappal előtte kiszivárgott a Youtube-ra. Ennek ellenére is sikerült 20.000 példányt eladni a lemezből, mivel a címadó dal, a "Shock" mind ének, mind előadás szempontjából nagyon ütősre sikerült. Ezek után megmutatták egy másik oldalukat is, a lírai tehetségüket, mikor elénekelték a Noel koreai banda 'Despite Holding On' című számának ballada változatát. Ekkor már mindenki elismerte őket, mint tehetséges fiúbandát. Ugyan ezen a napon a Shock-al elérte a Beast az első listavezető helyét a Mnet Countdown-on.

Shock Tracklist:

1. Just Before Shock
2. Shock
3. Special
4. 내 여자친구를 부탁해 (Say No)"
5. Easy



2010 április 14-én a banda kiadott egy saját készítésű videoklipet a 'Take Care of My Girlfriend (Say No)'-ből ajándék gyanánt a rajongóiknak. Április 29-én már megjelent az Easy című számuk szóló lemeze, az úgynevezett "őszinte verzió", vonósokkal és zongorával az eredeti hip-hop-os hangzással ellentétben.





A szingapúri megjelenést követően a Shock Of The New Era aranylemez lett. Ezek után Malajziában  és Thaiföldön is elérte ezt a kitüntetést, amit 2010 augusztus 10-én a Szöulban rendezett '2010 Summer CUBE Stars Party' során vehettek át. A Beast és a 4Minute voltak az első koreai előadók, akik meghívást nyertek a Szingapúri Ifjúsági Olimpia elő-megnyitó koncertjére. Augusztus 26-án elnyerték a Cool Star díjat a 2010-es Mnet 20's Choice Awards-on. Miután a sztárvendég, az amerikai R&B fenegyerek, Omarion látta a Beast előadását a díjátadón, ő is fellépett velük egy különleges fellépés erejéig.


A következő kislemezük, a Mastermind megjelenése előtt szeptember 17-én kiadták szólóalbumként  a 'Clenching My Fist Tight' című számot. A mini album csak szeptember 28-án jelent meg. Egy hétre rá, az albumon szereplő számmal a 'Soom (Breath)'-al első helyet ért el a csapat a KBS Music Bank-on. Ez év októberében közreműködtek a koreai nemzeti-labdarúgó válogatott himnuszában. Október 23-án ők kapták meg a 'Asia Influential Artist'-díjat, amit mindig az az előadó kap meg, aki abban az évben leginkább a figyelem középpontjában van.

Mastermind Tracklist:

1. Mastermind
2. 숨 Soom (Breath)
3. V.I.U (Very Important U)
4. Break Down
5. 주먹을 꽉 쥐고 (Clenching a Tight Fist)
 

A srácok nem sokat pihentek, hiszen novemberben máris jelentkeztek a következő kislemezzel, a Lights Go On Again-el. Az album az ötödik helyet érte el a 'Mnet music charts'-on, míg a címadódal a Beautiful az első helyen végzett.

Lights Go On Again Tracklist:

1.Lights Go on Again
2. Beautiful
3. 니가 제일 좋아" ('Niga Jiel Joha / I Like You the Best')
4. Lightless
5. I'm Sorry






2010 novemberében debütáltak a fiúk Japánban a "Beast: Japan Premium Edition"-el, ami 13. helyet ért el az Oricon toplistán. November 27-én először léptek fel élőben Japánban a 'The Legend of Beast, Vol.1' során, amit Tokyo-ban rendeztek. Kilenc számot énekeltek el, köztük a Bad Girl-t, a Breath-t és a Shock-ot is, majd bejelentették a hivatalos, februári Japán debütálásukat. Decemberben több díjat is hazavihettek: a "most photogenic figures"-t a 11th Korean Visual Arts Festiválon, a 25th Golden Disk Awards-on a 'Yepp Newcomer" díjat.



A Hanteo Chart adatai alapján a Beast 2010 január és október között 107,006 lemezt adott el. Ezzel az 'eredménnyel' ők voltak az egyetlen új banda 2010-ben, akik képesek voltak 100,000 feletti lemezeladásra. 2010 december 12-én a szöuli Jamsil kültéri csarnokban tartották a 'Welcome to the Beast Airline' koncertjüket. Ez után  bejelentették az önálló, saját számokkal megjelenő duó albumukat: 'Thanks To' - Yoseob és Junhyung (Hip-hop), ‘Let It Snow’ - Hyunseung és Gi Kwang (R&B), ‘When The Door Closes’ - Doojoon és Dongwoon (Ballada). A számok az Mnet ‘Mcountdown’színpadán debütáltak és 2010 december 21- kislemez formájában,  My Story meg is jelentek.





2011 januárjában egyből egy díjjal indítottak: 'Bonsang Award' a 20th Seoul Music Awards-on. Ezek után kiadták a japán nyelvű videolkipjét a Shock-nak, majd március 16-án hivatalosan is debütáltak Japánban. A minialbumuk második helyezést ért el az Oriconon, amivel elérte az addigi legmagasabb helyezést, a nem japán előadók körében. (Addig a Big Bang tartotta a rekordot, a My Heaven-el a harmadik helyet érték el anno.) Azonban a Tohoku földrengés következtében az összes többi Japán promóciót törölték. Csak május 15-én jöttek ki a Bad Girl japán verziójával.


És akkor így a vége előtt egy, úgymond közérdekű közlemény! 
LEHET 'SZAVAZNI', AZAZ ALÁÍRÁSSAL HOZZÁJÁRULNI AHHOZ, HOGY A B2ST JÖJJÖN EURÓPÁBA KONCERTEZNI!!!
Ha te is szeretnél 'szavazni', hogy esetleg ott lehess, kattints az alábbi linkre!


Elérkeztünk a jelenlegi, még friss új lemez megjelenéséhez, amiről egyszer már írtam. 2011 május 17-én adták ki a Fiction and Fact című albumukat, ami 8 teljesen új számot tartalmaz (+2 átdolgozást). A címadó dal a Fiction, ami a személyes kedvencem is, valamint az első, amiből videoklipet is készítettek. 




A tagokról természetesen lesz majd még külön szó! Remélem sikerült nektek is egy kicsit megszeretni ezt a remek, fiatalos lendülettel és tehetséggel rendelkező bandát!
Itt a magyar rajongói oldal: http://b2st.mindenkilapja.hu/


Semy

2 megjegyzés: