Címkék

2011. szeptember 20., kedd

SHINee - Egy 'Ragyogó' csapat 2.0

Elérkezett az idő, hogy folytassam a fiúk "életrajzát", ugyanis hamarosan új lemezzel számolhatunk. Természetesen nem csak a várható új album miatt döntöttem úgy, hogy írok a fiúkról, de a lényeg a lényeg, hogy most folytatódik a Shinee "őrület". Lesz szó a megjelent lemezekről, láthattok majd remek kis klipeket és hallhattok majd olyan számokat is, amik azért annyira nincsenek benne a köztudatba, pedig igazán megérdemelnék a figyelmet. Próbálok semmi izgalmasat nem kihagyni, de hát az ember nem időmilliomos, így aztán inkjább csak azt mondom, hogy a teljesség igénye nélkül, de annál nagyobb lelkesedéssel jöjjön hát a Shinee eddigi teljesítménye!
Bevallom, én hatalmas rajongója vagyok a csapatnak, de azt hiszem ezzel talán már nem mondok újat. Én a Lucifer című számuk révén lettem igazán rajongó, aztán minél jobban belegabalyodtam a srácok munkáiba, hát annál inkább elkapott a hév. Azóta is megállíthatatlan a lelkesedésem! Remélem nektek is elnyeri majd a tetszéseteket ez az öt fiú, illetve az ő dalaik. Lássuk!

Az SM Entertainment alatt futó Shinee (샤이니) 2008 májusában debütált a Replay című mini albummal, illetve az azonos címen futó számukkal. A lemez egyből a tizedik helyen startolt az eladási toplistán, majd egészen a nyolcadik helyig tornázta fel magát megjelenésének évében. Az öt tag: Onew, Jonghyun, Taemin, Minho és Key akikről már írtam bővebben is.

Replay Tracklist

1. Replay
2. In My Room
3. Real
4. Love Should Go On
5. Replay Boom Track




A Replay ( "Noona Neomu Yeppeo") nem véletlenül lett nagy sláger. Lássuk a klipet!


Számomra még mai napig az egyik legszebb lassú nóta a következő, ami nem más, mint az In My Room. El kell ismerni, a srácok nagyon tudnak énekelni!



A Love Should Go On szerintem egy ilyen ízelítő abból, hogy milyen stílust képvisel a csapat. Nem az a tipikus Pop banda ők, bár azért akad egy-két hatalmas sláger a tarsolyban.



2008 júniusában már felléptek a srácok a 'Seoul Olympic Stadium'-ban sok más haíres előadóval együtt.  Június 22-én már be is zsebelték a srácok az első díjukat a  Cyworld Digital Music Awards-on a "Rookie of the Month"-t (amit mindig a legnépszerűbb debüt csapat nyer el). Természetes volt, hogy így már ők is kiveszik a részüket az SM Town Live '08-as koncertjén is. Augusztusban viszont már a MNet's 20's Choice Awards 2008-on már a "Hot New Star" díjjal mehettek haza.



2008 Augusztusában jelent meg első nagylemezük The Shinee World címen. Az album harminc ezres eladásával egyből a harmadik helyen nyitott az eladási toplistán. Az első sláger a lemezről  Martin Hoberg Hedegaard dalának, a "Show the World"-nek a  feldolgozása, ami Love Like Oxygen néven vált ismertté koreában, köszönhetően a Shinee-nek. Oly annyira, hogy ezzel a nótával 2008 szeptemberében a srácok első helyen végeztek az M! Countdown-on.


The SHINee World Tracklist:

1. The SHINee World (doo-bop)
2. 사랑의 길 (Love's Way)
3. 산소 같은 너 (Love like Oxygen) 
4. 너 아니면 안되는 걸 (ROMANTIC) 
5. 그녀가 헤어졌다 (One for Me)
6. 화장을 하고 (Graze) 
7. 마지막 선물 (Last Gift) (In my room-Prelude)
8. 내 곁에만 있어 (Best Place)
9. 혜야 (Y Si Fuera Ella)
10. 눈을 감아보면 (Four Seasons)
11. In My Room (Unplugged Remix)
12. 누난 너무 예뻐 (Replay)


A Love Like Oxygen az egyik személyes kedvencem a fiúktól, és nem csak maga a szám, de a videoklip és a koreográfia is! Nem tudom, nekem olyan jó kedvem lesz tőle, miután meghallgatom/megnézem!



A következő szám, amit nem hagyhatok ki az albumról, az egy gyönyörű lassú szám! Romantic, szerintem nem lehet nem szeretni!





Mondhatnám, hogy az összes szám a kedvencem tőlük, de azért lássuk be, elég elvetemült vagyok. De, ami a Graze-t illeti, nem lehet kihagyni, annyira imádom!





A következő szám igazából egy Jonghyun szóló, és egy Alejandro Sanz szám feldolgozás. A Y Si Fuera Ella egy igazán lírai és szép dal lett! És hát azért tudni kell, hogy Jonghyun nem akármilyen hangi adottságokkal van megáldva!





Az utolsó nóta amit felteszek számomra nagyon kedves, mert valahogy a mindennapok folytonos rohanásába csempész bele egy kis nyugalmat, aranyos bájt. Legalábbis nekem ilyen érzésem támad mindig mikor hallgatom. Jöjjön a Four Seasons!




2008-ban még számos díjjat nyertek el a srácok többek között a 5th Asia Song Festival - "Best New Artist" és a 2008 Style Icon Awards -"Best Style Icon Award"-t is.
OKtóber 30-án kiadtak egy repacked albumot a The SHINee World-ből, Amigo néven. Ezen a lemezen három új nóta is szerepel, a Forever or Never, a Love Should Go On és az Amigo.

Amigo Tracklist:

1. 아.미.고 (Amigo)
2. Forever or Never
3. 산소같은 너 (Love like Oxygen)
4. 사.계.한 (Love Should Go On)
5. 누난 너무 예뻐 (Replay)
6. 너 아니면 안 되는걸 (ROMANTIC)
7. 사랑의 길 (Love's Way)
8. 그녀가 헤어졌다 (One for me)
9. 화장을 하고 (Graze)
10. 마지막 선물 (Last Gift)(In my room - Prelude)
11. 내 곁에만 있어 (Best Place)
12. 혜야 (Y Si Fuera Ella)
13. 눈을 감아보면 (Four Seasons)
14. In my room (Unplugged Remix)
15. The SHINee World (doo-bop)



A címadó dal hatalmas sikernek örvendett, még a mai napig mi is hallhatjuk szinte minden egyes K-pop bulin. Az Amigo igazából a rövidítése a: "Areumdaun Minyeorueljoahamyeon Gosaenghanda" (아름다운 미녀를 좋아하면 고생한다.= Heart Aches When You Fall In Love With a Beauty = Szívfájdalom mikor beleszeretünk egy szépségbe)-nek.




A Forever or Never szám is hatalmas favourite, szóval mindenképp meg kell hallgatni!



A Love Should Go On egy érdekes nóta, de valahogy egy idő után sikerült nagyon megszeretni.Élőben talán még érdekesebb!



2008 Novemberében olyan újoncokat sikerült lekörözniük a srácoknak a 10th MNet's KM Music Festival-on , mint a U-Kiss, 2PM, 2AM így aztán ők vihették haza "Best Male Rookie" díjat. Nincs még vége a díjesőnek ugyanis még a 23rd Annual Golden Disk Awards-on is felléptek egy a saját számaikból készült válogatással, valamint elnyerték "YEPP Newcomer Album" díjat is.


A 2009-es év is egyből egy elismerő díjjal kezdődött:18th Seoul Music Awards - "Best Newcomer". Később bejelnette az SM, hogy új minialbum várható ami meg is jelent május 21-én Romeo címen.


Romeo Tracklist:

1. 줄리엣  Juliette
2. 니가 맘에 들어  Talk to You
3. 차라리 때려 Hit Me Baby
4. 세뇨리따 Senorita
5. 잠꼬대
Please Don't Go Home
6. 소년, 소녀를 만나다 Romeo & Juliette




Az albumon található Juliette című dal iszonyatosan nagy kedvenc, szerintem az egyik legjobb számuk (az eddigiek közül).És a klip is olyan jó! :D



A Senorita is természetesen hatalmas kedvenc, de a koncert felvétel meg aztán pláne. (Hát Onew meg Key...egyszerűen ellenállhatatlan itt!!!) Nagyon szeretem ezt a számot, szóval mindenképp megosztom mindenkivel!



A Please Don't Go Home egy duett Onew és Jonghyun előadásában. Nem tudom kihagyni, annyira jó együtt a két srác!!!



A fiúk október 19-én adták következő minialbumukat 2009, Year of Us néven. Azt mondták, hogy ez az album az, ahol megmutatják a srácok, hogy milye különleges képességekkel rendelkeznek. Nem mint ha ez eddig nem lett volna nyilvánvaló!

2009, Year of Us Tracklist:

1. Y.O.U.(Year Of Us)
2. Ring Ding Dong
3. Jo Jo
4. Get Down
5. SHINee Girl
6. 내가 사랑했던 이름 (The Name I Loved)


A címadó dal nem éppen a legnagyobb sláger, de semmiképpen nem mehetünk el mellette, ugyanis egy nagyon szép nótáról van azért szó. Jöjjön így elsőnek a Year Of Us!




A Ring Ding Dong más egy egészen másik tészta, ugyanis egy akkora sláger számról van szó, hogy azt elmondani sem tudom.Nézzétek és hallgassátok meg ti is, és akkor talán rájöttök. Nincs Koreában olyan tini, aki ne ismerné ezt a nótát, sőt meg merem kockáztatni, hogy még egyes részeit táncolni is tudják. Akárcsak mi, egy jó kis K-pop partyn!



 Végül még egy nóta az albumról, amit egyből a jó sok díj után kezdtek el promotálni a fiúk. Éppen ezért élőverziót adok belőle!



2010-ben a fiúk kiadták a szerintem eddigi leges legjobb albumukat, a Lucifer-t, amiről ugyanis szinte minden egyes szám zseniális. A promoció július 8-tól datálható, amikor is megjelent az albumhoz tartozó első fénykép Minho-ról, majd véget ért Key fotójával 12-én. 


Hivatalosan a srácok Július 16-án léptek volna fel először az albummal megegyező címen futó slágerükkel a Luciferrel, ám Minho bokasérülése (a Dream Team 2 forgatása során)  miatt  eltolták 23-ára. Az album Július 19-én jelent meg, és ezzel egy időben a klip is látható volt már a megosztó portálokon. Egyetlen óra leforgása alatt több milliós nézettséget ért el. Azóta is talán az egyik legsikeresebb nótájuknak számít!

Lucifer Tracklist:

  1. Up & Down
  2. Lucifer
  3. Electric Heart
  4. A-Yo
  5. 욕(慾) (Obsession)
  6. 화살 (Quasimodo)
  7. 악 (Shout Out)
  8. Wowowow
  9. Your Name
  10. Life
  11. Ready Or Not
  12. Love Pain
  13. 사.계.후 (Love Still Goes On)

Mivel azért az összes számot nem tehetem fel, ezért válogatok! Első a Lucifer, ami 'megahiperszuper' k-pop sláger!



A-Yo: ahol a dalszöveg is találó és a szám is iszonyatosan aranyos!



Obsession! Ennek a számnak az a külön érdekessége, hogy a dalszövegét Jonghyun írta! Tessék így hallgatni! Szerintem iszonyatosan erős nóta!


Quasimodo! Nagyon nagy kedvenc! De ezzel már nem mondok újdonságot! Én mindig libabőrös leszek tőle!


Wowowow! Ez a szám nagyon aranyos! Jókedv, mosoly és vidámság! Ennyivel jellemezném! És a kedvenc nagyon élő verziót teszem be!  Onew...hát istenem, de imádom ezt a gyereket! XD



Ready or Not! Szerintem egy újabb jó kis bulis zene! Nem tudom kihagyni, hogy ne írjam le századjára is, hogy mekkora egy kedvenc szám! :)



2010 októberében egy repacked album, a Hello három új számmal ajándékozta meg a Shinee rajongókat. Ez az az album, aminek minden Shinee rajongónak ott kell lennie a polcán!

Hello Tracklist:

1. Lucifer
2. Hello
3. 하나 (One)
4. Get It
5. UP & DOWN
6. Electric Heart
7. A-Yo
8. 욕(慾) (Obsession)
9. 화살 (Quasimodo)
10. 악 (Shout Out)
11. WOWOWOW
12. Your Name
13. Life
14. Ready or Not
15. Love Pain
16. 사.계.후 (Love Still Goes On)



Hello! Egy igazán aranyos videoklip és egy cuki nóta!
A One egy újabb lírai nóta a srácoktól. Valahogy ebben a műfajban minden koreai banda iszonyatosan erős!




Get It! Ez a szám számomra valahogy nagyon kilóg a Shinee világból, de megmondom őszintén, hogy a maga formájában ez is tetszik. Csak valahogy nem a fiúktól számítanék egy ilyesmi számra.


Hű, ha felsorolnám az össze helyet és várost ahol ezek után felléptek a fiúk, hát komolyan mondom itt ülnék még vagy két napig a gép előtt. Csak párat felsorolás szintjén: Söul, Tokyo, Párizs, Londo, Taipei (Taiwan), Fukuoka stb. 
Inkább arra fektetném a hangsúlyt, hogy hivatalosan csak 2011-ben debütáltak a fiúk Japánban, ami szerintem elég meglepő, tekintve a sikereiket. Természetesen jobb később, mint soha. Első Japán albumuk a Replay volt, majd a Juliette és végül a Lucifer.







Zárásképpen még el kell mondani, hogy a fiúknak saját "divatirányzatuk" van Amit Shinee Trend-nek neveznek. Ez Ha Sang Baek (하상백) divattervezőnek köszönhető, aki a magasított tornacipőkbe, vékony farmerba és színes felsőkbe öltöztette a fiúkat. 


A srácok olyan termékekhez adták az arcukat, mint a Smart, a Nana's B (koreai kozmetikai cég) és a Reebok. 








A fiúk több számot is készítettek különböző sorozatokhoz. A Stand by Me a Boys ower Flowers egyik címadó dala lett, de a  Countdown a Dream című doramaban hallható, míg a Fly High a Prosecutor Princess-ben. 







 A fiúknak 2008 augusztus 8-2008 október 16-ig saját Reality Show-juk is volt Shinee's YunHaNam címen, amiben mind az öten randevúztak egy öregebb hölggyel, akinek ezek után kellett kiválasztania valamelyiküket egy "szóló" randevúra.


2010-ben a KBS tv-csatornán Hello Baby néven indult még egy reality show, ahol is vigyázniuk kellett egy négy éves kisfiúra. Hát nem mondom, voltak vicces és érdekes pillanatok!




Idén naptárral jelentkeztek a fiúk, ami szerintem nagyon Shinee World-ösre sikeredett. Most már csak az új albumot várjuk tőlük és teljes lesz a boldogság!
Semy

2 megjegyzés:

  1. A Shinee egy nagyon jo enekes csapat.Onew a vezer es ettol a csapat meg jobb lett.Az en kedvenceim a csapatvol Minho,Onew,Taemin,Key es Junghyun. Szoval mindegyik csapattagot nagyon szeretem. Nagyon jo hangja van Onew nek es Taeminnek.Minho es Key pedig nagyon jol tudnak reppelni.Junghyun pedig egy oriasira jo enekes!!!!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy szereted őket, mert én is. Nekem Onew és Minho a fő kedvencem, de tény, hogy mindegyik fiú iszonyatosan tehetséges!;)

    VálaszTörlés