Címkék

2011. június 4., szombat

Shining Inheritance / Brilliant Legacy - Koreai 'Hamupipőke'

Most egy olyan koreai daramaról fogok írni, ami sok szempontból is az egyik kedvencem. Először is azért, mert jóval hosszabb, mint az átlagos ázsiai sorozatok, 28 részes. Másrészt ennek során fedeztem fel az én Lee Seung Gi-met, akit a dorama során annyira ellenszenvesnek találtam, hogy úgy gondoltam, hmm egy jó színész! Igen, általában vonzódom a negatív karakterekhez! Itt Seung Gi olyan szinten modortalan és érzéketlen (természetesen csak az elején, mert hát mégis csak ő az egyik főszereplő), hogy az már szó szerint fájt néha! Aztán mégis képes voltam megszeretni, nem is kicsit! És végül azért imádom a Shining Inheritence-t (찬란한 유산), mert az állandó sablonokat, visszatérő sorozatbeli kliséket olyan szerethető formába önti, hogy még úgy is "lebilincselő" tud lenni a történet, hogy nagyjából mindenki tudja mi lesz a vége! A szereplők tökéletesek, nem túlzok, hihetetlen, hogy minden egyes karakterre megtalálták a megfelelő színészt! Ritka az ilyen! És külön öröm, hogy végre egy olyan széria, ahol a két főszereplőnk nem az a "hű de nagyon helyes vagyok", hanem két nagyon is "átlagos" (most úgy érzem, mint ha megcsalnám ez én kis egyetlenemet), hétköznapi arcok. Persze két nagyon is ismert és elismert színészről beszélek, de mégis! A lényeg a lényeg, hogy én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a doramat! Nem véletlen, hogy rengeteg díjjal is jutalmazták 2009-ben. Nézzük, miről is szól!


A történet középpontjában egy fiatal lány, Go Eun Sung (Han Hyo Joo) áll, akit apja "halála" után a "gonosz mostoha anya" elküld a háztól, autista öccsével, Go Eun Woo-val együtt. Eun Sung próbál menedéket és természetesen állást találni kettejüknek, ám egy szerencsétlen véletlen következtében elveszti öccsét. Mindeközben megismerkedik a dölyfös és modortalan, dúsgazdag Sun Woo Hwan (Lee Seung Gi) -nal, aki játszadozik vele, megalázza és lenézi. (Mondhatnám, hogy egy hatalmas bunkó!) Egy nap Eun Sung találkozik egy öregasszonnyal, aki elvesztette emlékezetét, és befogadja magához. Ekkor ő még nem tudja, hogy a kedves öreganyó, Woo Hwan nagyanyja, aki útilaput kötött a semmirekellő unokája lábára. Megvonta tőle a támogatását és az örökségét is, arra kényszerítve, hogy dolgozzon. Mikor az öregasszony visszanyeri emlékezetét, felajánlja segítségét Eun Sung-nak, hogy segít neki megkeresni elveszett öccsét. Egyetlen feltételt szab csak a segítségért cserébe, a lánynak be  kell költöznie a házba, ahol ő él. Itt találkozik újra Woo Hwan-nal, azzal a fiúval, akit leginkább a háta közepére se kívánna. Így indul az ő történetük!
Persze sok szálat kihagytam az ismertetésből, hiszen Eun Sung-nak mindenképpen van egy hódolója, valamint a gazdag fiú is "együtt van" egy csinos lánnyal (aki persze nem más, mint Eun Sung mostohatestvére), valamint van a mostoha, aki minden szintem gonosz és sorolhatnám. Ellenben, ha mindet elárulok, nem lesz miért megnézni a sorozatot! Így aztán nem szívesen lőném le a poénokat! Amit viszont mindenképpen kiemelnék, az a két főszereplő folytonos szócsatája és veszekedése, valamit barátságuk kialakulása, ami nagyon, de nagyon imádni való! Mivel nincs olyan, hogy "tökéletes sorozat", ezért természetesen ennek is vannak gyenge pontjai. Amit én kiemelnék az az, hogy talán egy kicsit lassan indul be, de mindenképp megéri kivárni a fejlemények alakulását!

Az alábbiakban pedig felsorolom mind azt a díjat, amit nyert a dorama. Tudni kell, hogy az SBS televízió vetítette 2009 áprilisától- júniusig, minden hétvégén 21:45-től. Így aztán elég népszerű lett, szerintem ez nagyban köszönhető annak, hogy melyik idősávban volt látható!

Elnyert díjak:

  • 2010 46th Baeksang Arts Awards: Népszerűségi díj (Lee Seung Gi)
  • 2009 SBS Drama Awards: Legjobb teljesítmény díj (Ban Hyo Jung)
  • 2009 SBS Drama Awards: Top Kiválóság díj - Színésznő (Kim Mi Sook)
  • 2009 SBS Drama Awards: Kiválóság díj, 'Special Planning Drama' - Színész (Lee Seung Gi)
  • 2009 SBS Drama Awards: Excellence Award, Special Planning Drama - Színésznő (Han Hyo Joo)
  • 2009 SBS Drama Awards: 'Top Ten Stars' díj (Lee Seung Gi)
  • 2009 SBS Drama Awards: 'Top Ten Stars' díj (Han Hyo Joo)
  • 2009 SBS Drama Awards:Legjobb páros díj (Lee Seung Gi és Han Hyo Joo)
  • 2009 Mnet 20's Choice Awards: 'Hot Female Drama Star' (Han Hyo Joo)
  • 2009 Mnet 20's Choice Awards: 'Hot Male Drama Star' (Lee Seung Gi) 


És akkor végül egy videó K.Will - Love Puinishment dalával, ami a sorozat betétdala! Enjoy!



Semy

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése