Címkék

2011. június 12., vasárnap

B2ST - Yong Jun Hyung: 'The Joker'

Elérkezett az ideje, hogy elkezdjem szépen lassan a B2ST-es fiúk bemutatását. Az első választottam, természetesen az egyik személyes kedvencem, bár én mindegyik fiút nagyon megkedveltem az utóbbi időkben. A srácok a Fiction and Fact albummal lopták be magukat a szívembe, addig csak egy-két nagyobb slágerüket szerettem csupán. Most viszont már előléptem az egyik legnagyobb rajongójukká, és bizton állíthatom, hogy beférkőztek a DBSK - Big Bang - Shinee triumvirátus közé, ami azért nem kis teljesítmény! Én csak reménykedni tudok, hogy ilyen kiváló és töretlen marad a sikerük a közeljövőben is!
Az első tag, akit szeretnék megismertetni veletek, nem más, mint Yung Jun Hyung, aki a csapat rappere. Én nagyon kedvelem őt, mert a teljesítménye nagyon kiegyensúlyozott, élőben is úgy tolja a szöveget, mint ha csak a CD-t hallanánk, illetve ő az, aki dalszerzőként és szövegíróként is tevékenykedik. Nagy tehetség rejlik a fiúban, és mivel még ő is nagyon fiatal, ezért aztán én még várom a kivirágzását (amit leginkább egy szóló lemezben szeretnék élvezni)! Lássuk, mit tett le eddig az asztalra a rátermett "rapper nebuló".


Nézzük az adatait összefoglalva:

  • Születési név: Yong Jae Soon
  • Név: Yong Jun Hyung
  • Név(hangul): 용준형
  • Színpadi név: Poppin'Dragon, Joker, Jun Hyung
  • Becenév: Yonggun, Bbulmon
  • Születés: 1989. December 19.
  • Születési hely: Szöul, Dél-Korea
  • Foglalkozás: rapper, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, színész és táncos
  • Oktatás: Anyang Művészeti Gimnázium, Dongshin Egyetem
  • Magasság: 179 cm
  • Súly: 64 kg
  • Csillagjegy: Nyilas
  • Vércsoport: 0
  • Hobbi: dalszövegírás, táncolás, filmnézés
  • Ügynökség: Cube Entertainment

Yong Jae Soon 1989 December 19-én született Szöulban. Mikor a hatodik osztályt járta, megváltoztatta nevét Yong Jun Hyung-ra, azóta ezen a néven vonult be a koreai zenészek körébe. 2007 júliusában csatlakozott a már ismert Xing nevű fiúcsapathoz, ahol Poppin' Dargon néven futott. Itt a második kislemezen, a My Girl-ön már ő is dolgozott, de a rajongók nem fogadták olyan nagy lelkesedéssel az albumot, mint az előtte lévőt (In Your Hands), mondván ez már egy egészen más hangzást hordoz magában. A Xing mégis sokáig elég népszerű volt, azonban sorban léptek ki a tagok a bandából, többek között a ma már oszlopos U-Kiss tagok, Kevin (Woo Sung Hyun) és Marumir (Kim Kibum) is. 2008 áprilisától számolható a banda "feloszlása", így aztán nem kellett sok ahhoz, hogy Jun Hyung is más utak után nézzen. De milyen jól tette, mert jelenleg ugyebár a B2ST oszlopos tagja.


2009 Októberében debütált a B2ST tagjaként, akikkel már 5 minialbumot és egy nagylemezt is kiadtak. Szóló karrierjének kezdetét 2009 áprilisára tehetjük, mikor is segédkezett a jelenlegi csapattársa, Gi Kwang (AJ /'Ace Junior') videoklipjében a Wiping the Tears (눈물을 닦고)-ben.




2010 Januárjában Hyuna (Kin Hyun Ah - jelenleg a 4minute tagja) Change című lemezén dolgozott, de nevével találkozhatunk Amerie, amerikai énekesnő In Lone & War lemezének ázsiai változatán, a Heard' Em All-on, a 4minute-el egyetemben. Jun Hyung a 4miunte Hit Your Heart albumán a rap szövegek megírásában segédkezett, és itt már felfigyeltek rá, mint tehetséges dalszövegíróra és zeneszerzőre is. Valamint feltűnt az MBC 2009 szeptemberétől - 2010 márciusáig futó, 126 részes vígjáték sorozatában a High Kick Through the Roof -ban, mint vendégszínész.



2010-ben még rappelt egyet G.NA debüt albumán, az I'll Back Off So You Can Live Better című dalában, melynek a klipjében Doo Joon alakítja a férfi főszereplőt. Ezek után 'szerepet vállalt' a Faddy Robot Foundation jótékonysági célokra szánt minialbumán, amin sok más híres művész dolgozott együtt. Majd a 'Seoul Summit Asia Bridge Contents' keretein belül megalkotott G20 kampánydalában, a Let's Go-ban bizonyította zeneszerzői képességeit, valamint ő rappeli a dal rá eső betétét is.





2010 november 23-án Young Yae kiadott egy kislemezt 'Crazy, that's what love is' címmel, melyben Jun Hyun is közreműködött. Ez év decemberében a B2ST-el kiadott duett albumukon, a My Story-n  Yoseob-al együtt adták elő a Thanks To című hip-hop dalt.  2011 januárjában viszont már megint együtt dolgozott egy neves sztárral, ugyanis Navi kislemezén a Go Again című számban rappelt. 2011 márciusában Wheesung R&B énekessel duettezik a Heart Aching Story című számban. Jang Woo Hyuk koreai rapper 'Day that Time Stopped' című dalának ő a társszerzője, jó barátjával és régi ismerősével Shinsadong Tiger zeneszertővel egyetemben. Mikor zenét ír, akkor használja a 'Joker' becenevet!





A B2ST legújabb lemezén, a Fiction and Fact-en is hallhatunk egy teljes mértékben Jun Hyung számot,  a Freeze-t. Igazából ezzel a dallal debütált, mint zeneszerző, mert itt már teljes egészében egyedül dolgozott. Ő ezért sokszor külön utakon is jár társaitól, mivel több időt tölt a stúdióban. Van úgy, hogy egyedül közlekedik az éjszakában, ha úgy alakul, hogy nem tud a többiekkel távozni a felvételek után. Természetesen társai nem neheztelnek rá, hiszen tudják, hogy ő akkor éppen alkot. Hatalmas lelkesedéssel és reményekkel várjuk további munkáit!




Semy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése