Címkék

2011. június 8., szerda

Kazuya Kamenashi - A sokoldalú szívtipró 1.0

A hatalmas érdeklődére való tekintettel, illetve a kívánságok valóra váltásának érdekében a következő úriember akiről írni fogok nem más, mint Kazuya Kamenashi, a KAT-TUN szívtipró sztárja. Mivel már szinte könyvet lehetne kiadni az életéről, és nekem nem áll szándékomban életrajzi regényt írni, ezért aztán nem fogok kitérni minden egyes apró részletre, ami vele kapcsolatos, inkább csak a fontosabb és érdekesebb állomásokat látogatnám meg. Természetesen gondolok azokra is, akik még nem Kame fanok, így azért az alapvető információktól nem fosztok meg senkit, de azért igyekszem olyan dolgokat is megemlíteni, amik kis pikantériát csempészhetnek a nem mindennapi fiú történetébe. Persze, jó kérdés, hogy lehet-e még újat mondani róla?! Hát igyekszik az ember, ennyit elárulhatok!
Emlékszem, hogy én leges legelőször egy dorama révén ismertem meg Kame-t, ahol kezdetben nem is őt kedveltem leginkább. Később azonban (egészen véletlenül) ráakadtam egy másik drámájára, és onnantól kezdve a fiú rajongójává váltam! Ekkor még mit sem tudtam én a KAT-TUN-ről és társairól, csak szépen sorban elkezdtem megnézni a szériáit, filmjeit. Ezért még most vigyázatra intek mindenkit, könnyű a rabjává válni! Ezek után, a teljesség igénye nélkül, következzék a magával ragadó Kame-chan!

A színész, énekes, dalszerző és szövegíró, televíziós személyiség, rádiós műsorvezető, modell fiú 12 évesen csatlakozott a Japán Johnny & Associates-hez, majd 2006-ban debütált a KAT-TUN pop bandával. Annak ellenére a csapat vezetője, hogy ő a legfiatalabb, és mind ezt annak köszönheti, hogy jó kis beszélőkével áldotta meg a Jóisten, valamint, hogy színpadi kiállása magabiztos, határozott. Ezt a tehetségét kamatoztatta színészként is, ezért aztán rengeteg sorozatban és filmben (megérne egy külön posztot a dolog, lehet sor is fog rá kerülni a közeljövőben) kápráztatott el bennünket, melyekben mind kiváló alakítást nyújtott. Lássuk, honnan is indult ez a sokoldalú fiú, hogyan vált egy nemzedék idoljává!

Kazuya Kamenashi 1986 február 23-án született Tokyo-ban a család harmadik gyermekeként. Két idősebb fiútestvére van, Yuichiro és Koji, illetve egy öccse, Yuya. Kame a mai napig nagyon közel áll családjához,  annak ellenére, hogy mekkora sztár Japánban.
Nevének érdekes története van, ugyanis egy híres manga, a Touch egyik főszereplője után kapta a Kazuya nevet. A manga három fiatalról szól, akik (többek között) baseball-oznak, így aztán stílszerű a névválasztás, már csak azért is, mert a képregényben szereplő Kazuya a keményen dolgozó és komolyabb személyiség, ami elmondható Kame-chanról is. Érdekessége még a dolognak, hogy egyik KAT-TUN-ös társa, Tatsuya Ueda is szintén az ebben a mangában szereplő ikerpárról lett elnevezve. A Touch két ikerpárja Kazuya és Tatsuya, a harmadik szereplő viszont már egy lány. Véletlenek márpedig vannak, valamint itt az élő bizonyíték, hogy Japánban a manga kultúra iszonyatosan erősen él az emberek hétköznapi életében, tudtában.

Nézzük az adatokat összefoglalva:

  • Név: 亀梨和也 (かめなし かずや) 
  • Név (romaji): Kamenashi Kazuya
  • Becenév: Kame, Kame-chan, Kazu
  • Foglalkozás: Színész, énekes és műsorvezető
  • Birthdate: 1986. február 23.
  • Birthplace: Edogawa, Tokyo, Japan
  • Magasság: 172cm
  • Súly: 54kg
  • Csillagjegy: Halak
  • Vércsoport: B
  • Család: Két báty és egy öccs, egy unokahúg
  • Ügynökség: Johnny's Entertainment


Kame tehetséges baseball játékos volt, egyszer hazáját is képviselte a junior világbajnokságon, ám fel kellett hagynia a sportolással, mikor bekerült a Johnny's-hoz (bár Johnny Kitagawa, az ügynökség elnöke támogatta őt, hogy folytassa mind a két karriert). Kazunak nem állt szándékában a szórakoztató iparban tevékenykedni, csak azután ment el meghallgatásra 1998 novemberében, hogy rokonai beadták a jelentkezést a nevével. Így lépett rá arra az ösvényre, ami jelenleg a világismertség felé vezeti!

Kicsi Kame egy táborban, még nagyon fiatalon!!! A kis táncoslábú! :)


A KAT-TUN eredetileg csak, mint háttértáncos csoport alakult meg 2001-ben (a KinKiKids és Koichi Domoto mögött), de később a váratlan népszerűség miatt az ügynökség úgy döntött, hogy külön csoportként is debütálhatnak. Kazuya egyébként ugyan azon a válogatón, sőt ugyan abban a csoportban is volt, mint két társa, Jin Akanishi és Yuichi Nakamaru.
Igen, már 2001-ben megvolt a nyerő formáció, de csak öt évvel később léphettek hivatalosan is a nagyközönség elé, ami nagy részben annak volt köszönhető, hogy Nakamaru vezetésével, Jin és Kazuya elmentek a vezérigazgatóhoz, hogy 'elpanaszolják' vágyaikat.
A KAT-TUN-ről fogok részletes beszámolót írni, így most inkább csak Kame-ra összpontosítok, és haladok tovább az "életrajzában"!
 


A következőkben Kame-chan sorozatairól fogok beszélni, na már most, mivel körülbelül az összeset láttam, azért aztán nehezen, de megszűrtem azoknak a számát, amelyekről valóban írok is! Én bevallom őszintén, hogy sokkal jobban kedvelem a fiút színészként, mint énekesként (nem azt mondom, hogy abban nem kiváló, hisz annak köszönheti sikerét), de lehet megint a filmes beszél belőlem!

Jöjjön akkor egy lista:

  • Yamato Nadeshiko Shichi Henge - Takano Kyohei (TBS, 2010)
  • MR. BRAIN - Wakui Masakazu (TBS, 2009, ep3)
  • Kami no Shizuku - Kanzaki Shizuku (NTV, 2009)
  • 1 Pound no Fukuin - Hatanaka Kosaku (NTV, 2008)
  • Tokkyu Tanaka San Go - Shibahara Toru (TBS, 2007, ep9)
  • Tatta Hitotsu no Koi - Kanzaki Hiroto (NTV, 2006)
  • Kuitan (NTV, 2006, SP, cameo)
  • Yuuki - Yuuki (NTV, 2006)
  • Suppli - Ishida Yuya (Fuji TV, 2006)
  • Nobuta wo Produce - Kiritani Shuji (NTV, 2005)
  • Kindaichi Shonen no Jikenbo 2005 - Kindaichi Hajime (NTV, 2005)
  • Gokusen 2 - Odagiri Ryu (NTV, 2005)
  • 3 nen B gumi Kinpachi Sensei 5 - Fukagawa Akihiko (TBS, 1999) 

Az egyik kedvenc doramamról írok először, ami nem más, mint a Nobuta wo Produce. Elárulom, hogy én ebben a sorozatban ismertem, és szerettem meg őt (eredetileg Yamapi miatt kezdtem el nézni a szériát). Így most már nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Nobuta wo Produce sikere főleg a szereposztásban rejlik, holott a történet is nagyon aranyos, tanulságos, sőt kifejezetten kiváló!
A 10 részes széria egy Gen Shiraiwa könyv alapján készült. A három főszereplőnk Kiritani Shuji (Kazuya Kamenashi), Kusano Akira (Yamashita Tomohisa) és Kotani Nobuko (Horikita Maki). A történet az ő barátságukról szól, ami annyira édes és megható, hogy nem lehet nem szeretni! Shuji az iskola menő diákja, népszerű és vicces, míg Nobuko, beceneve "Nobuta", az új, csendes, különc lány. Akira a mókamester, akit Shuji ki nem állhat, de annak érdekében összefognak, hogy sikeres és népszerű csajt faragjanak Nobutából. Ennek a folyamatnak köszönhetően Shuji is felértékeli népszerűségének árát, azt, hogy sosem viselkedett őszintén, hogy azt sem tudja milyen is, ki is ő valójában. Hármójuk kapcsolata kihat személyiségükre, miközben olyan szoros kötelék alakul ki közöttük, amit a távolság sem tud szétszakítani.
Ez a dorama tipikusan olyan, hogy ha valaki "újonc" éppen érdeklődik a japán sorozatok iránt, akkor ezt ajánlom neki, mert egyszerűen magával ragadóan különleges. A népszerűség témája remek humorérzékkel van feldolgozva, és a szereplők is bravúroznak karaktereikben. Yamapi egyszerűen zseniális, de Kame-re se lehet panaszunk, hiszen ezért az alakításáért 2006-ban átvehette (többek között) a legjobb színésznek járó díjat a 47. 'Television Drama Academy Awards'-on. A széria betétdala, a Seishun Amigo, amit Kazuya és Yamapi közösen énekelnek, akkora sikerre tett szert, hogy nem csak az év dala és betétdala lett, de külön kislemezt is kiadtak belőle. Így aztán én azt ajánlom, hogy mindenki nézze csak meg bátran a Nobuta wo Produce-t, mert nem csak szórakoztató élményben, de erkölcsi tanulságban is részesül.




A következőkben egy igaz történetet feldolgozó, igazából nem is sorozatról, hanem filmről lesz szó, a Yuuki-ról. Több szempontból is nagy kedvenc ez a történet. Először is, mert valóságon alapszik, ami mindig magában rejti az izgalmat és feszültséget, másrészről pedig azért, mert Kazuya alakítása egyszerűen kiváló, mondhatnám hibátlan! Pedig szerintem nem könnyű egy olyan ember bőrébe bújni, aki nem csak egy kitalált személy, pláne, hogy egy ennyire megrendítő sorsról van szó!
A történet egy fiatal, 23 éves fiúról szól, aki szeret motorral utazgatni a világban, aki habzsolja az életet, aki mindig másokat helyez maga elé és aki felhőtlenül életvidám! Egy nap azonban különlegesen ritka betegséget diagnosztizálnak nála, ami a koponyacsontból induló fejfájással kezdődik, és később a vakságig, illetve a halálig vezet. Mikor Yuuki értesül betegségéről, hatalmas erővel és még több életigenléssel folytatja életét, amiben segítenek barátai, akiket utazásai során gyűjtött maga köré. Yuuki még az utolsó utáni pillanatban is mosolyog, és mások boldogságát igyekszik segíteni, éppen ezért ennyire megrendítő és szomorú ez a történet. A főbb szerepekben Kazuya mellett feltűnik Oguri Shun és Yamaguchi Tatsuya is.


A következő dorama a Tatta Hitotsu no Koi lenne, ami személyes nagy kedvencem, de mint ilyen, már egyszer írtam róla. Feljebb a listánál, ha a címre kattintotok, elolvashatjátok miért is ez a favorit Kame szériám!



To be continued...



Semy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése